---
title: "Jak korzystać z funkcji Networking jako uczestnik (Android)"
description: "Dowiedz się więcej o korzystaniu z funkcji Networking jako uczestnik w aplikacji Eventee na Androida."
url: https://help.eventee.com/pl/articles/60-jak-korzystac-z-funkcji-networking-jako-uczestnik-android
collection: "Android"
updated: 2026-10-13
language: pl
alternates: [en, de-de, cs, sk, no, es, pt, fi, ar, zh, fr]
---

# Jak korzystać z funkcji Networking jako uczestnik (Android)

Dowiedz się więcej o korzystaniu z funkcji Networking jako uczestnik w aplikacji Eventee na Androida.

Nasze narzędzie do nawiązywania kontaktów działa podobnie do Tindera - opiera się na dopasowaniu, co oznacza, że tylko osoby, które się dopasowały, mogą nawiązywać kontakty i organizować spotkania za pośrednictwem Eventee. Możesz przesuwać profile uczestników, aby wysłać im prośbę o połączenie, lub użyć tradycyjnego sposobu i przeglądać listę wszystkich dołączonych uczestników.

## **Przewodnik krok po kroku dotyczący nawiązywania kontaktów**

### **KROK 1: Uzupełnij swój profil i dołącz do nawiązywania kontaktów**

Przejdź do karty Networking i kliknij przycisk **Rozpocznij nawiązywanie kontaktów**. Zanim będziesz mógł poznać nowych ludzi, musisz uzupełnić swój profil.

Gdy będziesz zadowolony ze swojego profilu, możesz kliknąć przycisk **Zakończ** i dołączyć do nawiązywania kontaktów.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/sfMhzHFUT6u2OPhvSPCXLaGvfppJXDdn3NWwjRPKosNeB0fP8qC3qKr0TQhGUiTq5zdlFjhQybr.png)

### **KROK 2: Poznaj nowych ludzi - przesuwanie czy przeglądanie?**

Lista **wszystkich uczestników** jest bardziej tradycyjna. Zawiera wszystkich uczestników, którzy dołączyli do Networkingu. Jeśli któryś z nich Cię zainteresuje, możesz wysłać mu prośbę o połączenie. Jeśli ją zaakceptuje, będziesz mógł mu wysyłać wiadomości.

**Metoda przesuwania**

Przesuwanie profili uczestników ułatwia znalezienie cennych połączeń i czyni to zabawnym.

Zaraz po dołączeniu do Networkingu powinieneś zobaczyć profile wszystkich uczestników, którzy dołączyli do Networkingu.

**Jak działa przesuwanie?**

-   **Przesunięcie w prawo:** Jeśli osoba Cię zainteresuje i chciałbyś się z nią spotkać, przesuń w prawo lub kliknij przycisk potwierdzenia.
    
-   **Przesunięcie w lewo:** Jeśli nie chcesz się spotkać z tą osobą, przesuń w lewo lub kliknij przycisk krzyżyka, aby ją odrzucić. Odrzucony użytkownik pojawi się na liście odrzuconych. Zawsze możesz **ponownie odwiedzić odrzuconych użytkowników** i zmienić swoją decyzję, więc nie martw się!
    

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/2wjrZffZPTdZmZ4eYXevW0clnnwWQHeANMQ5zqGrnCz0zj5REn62NpaJLQk6PVPhJ606UBAYciW.png)

**Jak ponownie otworzyć ekran matchmakingu?**

Narzędzie matchmakingu zawsze znajdziesz pod zielonym przyciskiem koła w **Mojej Sieci.**

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/Gfyr9vSu5rVXMjGH79rRqYidsn1JpTvrrkvLzAUYyME88uiLVplosyuP3EFR89HI27wofhizboF.png)

**Skanowanie kodu QR uczestnika**

Oprócz wymienionych powyżej opcji znalezienia osoby, z którą chciałbyś się połączyć, możesz po prostu zeskanować kod QR innego uczestnika. Przycisk skanowania znajdziesz na ekranie pulpitu.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/9CXqmiF31gbjZoC2a55uFldgdG49WUpv2Kn2ylUSDUJu6yavAfyl8rCLVil1ukwfRcnyO31OlFH.png)

**Lista wszystkich uczestników**

Jeśli nie lubisz przewijać lub po prostu chciałbyś zobaczyć listę wszystkich uczestników, trafiłeś we właściwe miejsce!

Możesz uzyskać dostęp do listy wszystkich uczestników, klikając przycisk **Wszyscy Uczestnicy** w prawym górnym rogu.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/jJtzm80E2qVKwjWRlPzTjQAsi3OYBMekpkKyS2BzkxJwLDEvegshiW4tAcTA7EAhG4hjr2KzJp1.png)

**Wyszukaj uczestników**

Po przybyciu możesz przewijać lub wyszukiwać uczestników według ich imienia i nazwiska, stanowiska oraz firmy.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/aVwVozhWpl1jCggbkRr9KfOSA632t1sOFesPcDcT2O1j1bCPJmHuofe8N8K3QU0Oea6A3Tvi6Fn.png)

**Wyślij prośbę o połączenie**

Jeśli chcesz się połączyć z kimś, kogo znalazłeś na liście **Wszyscy uczestnicy**, możesz po prostu kliknąć na zielone koło z ikoną osoby i symbolem plusa.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ich temat, możesz również kliknąć na ich imię i nazwisko, aby zobaczyć ich pełny profil. Dostępny jest również przycisk, który wyśle im prośbę o połączenie.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/3bhML2wUSCNLHr8VdVU3e5JkqbGMYe9Xsq3ZXhBs4UeQ9SadjgczWwpDHn78bJe6IPLHxcCFIWW.png)

### **KROK 3: Sprawdź przychodzące żądania**

Teraz czas sprawdzić Twoje przychodzące żądania. Wszystkie są ustawione w kolejce w karcie **Żądania**.

Jeśli chcesz najpierw zobaczyć ich informacje profilowe, możesz ponownie kliknąć na ich nazwę, aby otworzyć szczegółowy profil. Następnie możesz zaakceptować lub odrzucić ich żądanie w ich profilu.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/Sxn91P8QGttyTK9Tx1vgE1uWvCMAWnmHyWXIyGNuKlKDaq68gyFQcgctRL9Y5OJepoP1Qoaj2fg.png)

### **KROK 4: Otwórz swoją sieć**

Zobaczmy uczestników, którzy się z Tobą połączyli! Gdy uczestnik się z Tobą połączy, pojawi się w karcie **Moja** **sieć**.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/tBCcmZy2YqVj3yKUK12TBQH5GF2bb2MIHzwUDmqMRbL5icgveR6ABOQY1oZN6Xwy0EosyZJEKEY.png)

### **KROK 5: Znajdź więcej możliwości networkingu**

Ponieważ zarówno funkcja matchmakingu, jak i lista uczestników wyświetlają tylko użytkowników, którzy zarejestrowali się do networkingu, lista jest stale aktualizowana podczas wydarzenia. Dlatego nie zapomnij ją sprawdzić, aby poznać nowych ludzi.

**Gdzie znaleźć odrzuconych użytkowników**

Możesz znaleźć wszystkich użytkowników, których wcześniej odrzuciłeś, klikając przycisk na dole karty **Prośby** .

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/5ZzcY23MtOMYdH0JzGWGuZSU1Azm4iUD8jvPKvrbopZZCWDOd7SeJrXUJxmBW4v6J3yTsPqHeMe.png)

### KROK 6: Rozłącz się, zablokuj lub zgłoś użytkownika

Jeśli nie chcesz już być połączonym z konkretnym użytkownikiem lub jeśli użytkownik wysyła Ci nieodpowiednią zawartość, możesz wybrać opcję „Rozłącz użytkownika

Znajdź tę opcję w profilu użytkownika:

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/MRO7Fu12FOf3hE5NeuUTlo4VLRhYqa5cRsNxOoI1IKfR9AYS7zcsOzQtU8SwVUaUslCDsyyqbkI.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/yq1idaD6kWzC81PUVeP5wKT98ELurCslTa01vSbb21qu5r5vJ0OiUyNjWpPRvtyLdkVqhnp426V.png)

**Rozłącz się z użytkownikiem**

Jeśli połączyłeś się z kimś przypadkowo lub nie chcesz już być połączony z konkretnym użytkownikiem, możesz się rozłączyć. Zawsze możesz się ponownie połączyć później, jeśli zmienisz zdanie.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/ByX8onClQ60Z6fzt6WNSDW84wus96xhT2HN3UjphQ8q5DRdIEPp53SzFRuApPzlfOC29deoXhA7.png)

**Zablokuj użytkownika**

Jeśli użytkownik wysyła Ci nieodpowiednią zawartość, możesz go zablokować. Nie będą już mogli się z Tobą kontaktować. Zawartość zablokowanego użytkownika będzie dla Ciebie ukryta w aplikacji: nie zobaczysz jego postów na ścianie społeczności, jego pytań w sesjach, jego recenzji, a oni nie będą widoczni w networkingu. W gamifikacji pojawią się jako „zablokowany użytkownik".

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/tdrF4Q9twaaqOXH8E2lKdnfDttAf5xcYQrpJ7Zs5yRtLWciQEGSMdJKoFOoTDRufAG3UdvIDPH7.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/szzKZkcipuViPyCtYAVIYmIHDPV4kldrPhmZLX9lp7MctK6Nzst7gklusLlTeRhQEOWD69kfeqm.png)

Listę zablokowanych użytkowników możesz znaleźć w sekcji **Więcej -> Zablokowani użytkownicy**. Zablokowanych użytkowników można odblokować w dowolnym momencie.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/IkrOK7WsxOjHujN990MQhpV0gAjs7NV8zHY5SZvzsS9wdQnUcyrSec7hqSbqWcQ5Cy0uXNuxNaw.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/IRmD2vG1UXcJRHOXk6qYb8S1tsH50gmz3DnaKdePlVdotkDA2xJLUViM0N8IC8Yf26tdKrbxwDs.png)

**Zgłoś użytkownika**

Możesz zgłosić użytkownika zespołowi administratorów. Po potwierdzeniu zgłoszenia użytkownik zostanie umieszczony w **trybie tylko do odczytu** i nie będzie już mógł tworzyć zawartości w aplikacji.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/zdpjbLch5XJJ1BBIJlHqWNtetRVOyjLsaPzyzFqZZSCshgKsBPPPRE69JHxZFpOrV1eCga55X5H.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/DzeBYoFc3F1qk0qbR4WUWAVjQVoQKpIyplMwc6wPa4u7qU9ZDLuRm7yVLLzTegxUI05nabMr120.png)

Wybierz powód zgłoszenia i kliknij przycisk wysyłania.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/9ocMKUI7LxXoHXvwJzRQoW66hzLo2O8TuMOQEjexr1xmVfaoYHXJDCWEoM8Q7oIIlU6J4tsbwyq.png)

Po wysłaniu zgłoszenia system zapyta, czy chcesz całkowicie zablokować użytkownika.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/eUJL8l8l1lGY8MwaOlrCtmI5p5uyJBEekmObkQOoW4I1tAvnnzcasdVwTOIseH1LGZbz9RoLnfh.png)

### **Opuść networking**

Jeśli nie chcesz już uczestniczyć w sieci, możesz ją opuścić, wykonując następujące kroki:

![](https://files.gleap.io/pf/gattachments/pmVZ6uwcNVz6NanmBrhpiAcfgek5KtbtKyPc64hOtYIQda4fKAYj1B1WJ6pUnel8zEs6Eawvkih.png?v=1&k=a&s=api&e=1793664000&sig=w_n5eMaZBugWPD9Y-JVNzQCK2bjZ0z2Mb4jjYycOAWU)
