---
title: "Jak korzystać z funkcji Networking jako uczestnik (iOS)"
description: "Dowiedz się więcej o korzystaniu z funkcji Networking jako uczestnik w aplikacji Eventee iOS."
url: https://help.eventee.com/pl/articles/178-jak-korzystac-z-funkcji-networking-jako-uczestnik-ios
collection: "iOS"
updated: 2026-10-13
language: pl
alternates: [en, cs, sk, es, no, de-de, pt, ar, fi, fr, zh]
---

# Jak korzystać z funkcji Networking jako uczestnik (iOS)

Dowiedz się więcej o korzystaniu z funkcji Networking jako uczestnik w aplikacji Eventee iOS.

Nasze narzędzie do nawiązywania kontaktów działa podobnie do Tindera - opiera się na dopasowaniu, co oznacza, że tylko osoby, które się dopasowały, mogą nawiązywać kontakty i organizować spotkania za pośrednictwem Eventee. Możesz przesuwać profile uczestników, aby wysłać im prośbę o połączenie, lub użyć tradycyjnego sposobu i przeglądać listę wszystkich dołączonych uczestników.

## **Przewodnik nawiązywania kontaktów krok po kroku**

### **KROK 1: Uzupełnij swój profil i dołącz do nawiązywania kontaktów**

Przejdź do karty Networking i kliknij przycisk **Start Networking**. Zanim będziesz mógł poznać nowych ludzi, musisz uzupełnić swój profil.

Gdy będziesz zadowolony ze swojego profilu, możesz kliknąć przycisk **Finish** i dołączyć do nawiązywania kontaktów.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/vurcpUX0bF2hdvFIEO0h1udO7nCur2YoIxR0YsyIWht33G99ZhBDYAxKVj4k4AwkGy6j4igfQ9q.png)

### **KROK 2: Poznaj nowych ludzi - przesuwanie czy przeglądanie?**

Plik **lista wszystkich uczestników** jest bardziej tradycyjny. Zawiera wszystkich uczestników, którzy dołączyli do Networkingu. Jeśli któryś z nich Cię zainteresuje, możesz wysłać mu prośbę o połączenie. Jeśli ją zaakceptuje, będziesz mógł mu wysyłać wiadomości.

**Metoda przesuwania**

Przesuwanie profili uczestników ułatwia znalezienie cennych połączeń i czyni to zabawnym.

Zaraz po dołączeniu do Networkingu powinieneś zobaczyć profile wszystkich uczestników, którzy dołączyli do Networkingu.

**Jak działa przesuwanie?**

-   **Przesunięcie w prawo:** Jeśli osoba Cię zainteresuje i chciałbyś się z nią spotkać, przesuń w prawo lub kliknij przycisk potwierdzenia.
    
-   **Przesunięcie w lewo:** Jeśli nie chcesz się spotkać z tą osobą, przesuń w lewo lub kliknij przycisk krzyżyka, aby ją odrzucić. Odrzucony użytkownik pojawi się na liście odrzuconych. Zawsze możesz **ponownie odwiedzić odrzuconych użytkowników** i zmienić swoją decyzję, więc nie martw się!
    

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/RLJLD9GoMb5YZt39MkbY1UuFKqnnvmmF8NtfYLiBprr6on933R9VfNzBJoqJmeHiXfBVriNlFgy.png)

**Jak ponownie otworzyć ekran matchmakingu?**

Narzędzie do kojarzenia zawsze znajdziesz pod zielonym przyciskiem koła w **Mojej Sieci.**

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/tfZE742jmNk9ZB0OCKUjAV4apfspryqwbxMntOw6ilGaip4SgvkBVHyRXffSCg8ANxd4bw6kf1E.png)

**Skanowanie kodu QR uczestnika**

Oprócz wymienionych powyżej opcji znalezienia osoby, z którą chciałbyś się połączyć, możesz po prostu zeskanować kod QR innego uczestnika. Przycisk skanowania znajdziesz na ekranie pulpitu.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/LqL3GlFpnJt8zWLjcp68Kt4EpoFupbp5NjESN6z91cn2fITt6SVVPgiCT2aqTnKjyS5Y7gqHlUe.png)

**Lista wszystkich uczestników**

Jeśli nie lubisz przesuwać lub po prostu chciałbyś zobaczyć listę wszystkich uczestników, trafiłeś we właściwe miejsce!

Dostęp do listy wszystkich uczestników możesz uzyskać, klikając przycisk **Wszyscy Uczestnicy** w prawym górnym rogu.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/BlCilHbUDqLvJbIgQdjDDEmyp5hjWllyKUa2OrHgtKMtLkxFTQCTHidWwwDI76hO0bYC95OGhhD.png)

**Wyszukaj uczestników**

Po dotarciu tam możesz przewijać lub wyszukiwać uczestników według ich imienia i nazwiska, stanowiska oraz firmy.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/wY5Ie6lUmg8SBPLwCYnrkJsru4PUlkviqupC0bCnn6kRKN9UIVivlWZVSGYZDBbP7zvdv4zQ13C.png)

**Wyślij prośbę o połączenie**

Jeśli chcesz się połączyć z kimś, kogo znalazłeś na liście **Wszyscy uczestnicy**, możesz po prostu kliknąć na zielone koło z ikoną osoby i symbolem plusa.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ich temat, możesz również kliknąć na ich imię i nazwisko, aby zobaczyć ich pełny profil. Dostępny jest również przycisk, który wyśle im prośbę o połączenie.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/9D8ddmv4IHCr9vH9pVqMYXn9ivtx6pDqyoqjPJeFWflZyn3cMsgexMXLg59FJuGYlgIHxZFAk3Q.png)

### **KROK 3: Sprawdź przychodzące żądania**

Teraz czas sprawdzić Twoje przychodzące żądania. Wszystkie są ustawione w kolejce w karcie **Żądania**.

Jeśli chcesz najpierw zobaczyć ich informacje profilowe, możesz ponownie kliknąć na ich nazwę, aby otworzyć szczegółowy profil. Następnie możesz zaakceptować lub odrzucić ich żądanie w ich profilu.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/ltkA5JGO75sRRgo8WNjH3umju2mzxOsdy33jXyKP9lpx48WXaxHeDtoUcDMZ0HpCGIuHiaEmx5D.png)

### **KROK 4: Otwórz swoją sieć**

Zobaczmy uczestników, którzy się z Tobą połączyli! Gdy uczestnik się z Tobą połączy, pojawi się w karcie **Moja** **sieć**.

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/HzOuaze14Mkgpp4cL3g0kGmDecgR2VC4MtuYKmbPxGOPUXBEEpFaFvaVkOyIXpI5s4grwg1kaI1.png)

### **KROK 5: Znajdź więcej możliwości networkingu**

Ponieważ zarówno funkcja matchmakingu, jak i lista uczestników wyświetlają tylko użytkowników, którzy zarejestrowali się do networkingu, lista jest stale aktualizowana podczas całego wydarzenia. Dlatego nie zapomnij ją sprawdzić, aby poznać nowych ludzi.

**Gdzie znaleźć odrzuconych użytkowników**

Możesz znaleźć wszystkich użytkowników, których wcześniej odrzuciłeś, klikając przycisk na dole karty **Żądania** .

![](https://staticfiles.gleap.io/ghelparticle/greB5OYsRAoMhMflR5PvyXUzzeWUPYXvDuCWPkXh1KUaLtjsvx7fAbQQQRYNAzD200OG2QeF23O.png)

### KROK 6: Rozłącz się, zablokuj lub zgłoś użytkownika

Jeśli nie chcesz już być połączony z konkretnym użytkownikiem lub jeśli użytkownik wysyła Ci nieodpowiednią zawartość, możesz wybrać opcję „Rozłącz użytkownika

Znajdź tę opcję w profilu użytkownika:

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/kGA8iM2TluBJOyM99EYmXdloPu9NTDADT6ZLALzmUd6J84JGDlMIu8HeoLXlUbsagdGH5nijtiA.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/qilzXiE6KSJZeTMX2CLJkG1JXd6sVQT6XDKtvztl1EcbH1W5guLV7mM8Jq94nWnZzhWdQczswQl.png)

**Rozłącz się z użytkownikiem**

Jeśli połączyłeś się z kimś przez przypadek lub nie chcesz już być połączony z konkretnym użytkownikiem, możesz się rozłączyć. Zawsze możesz się ponownie połączyć później, jeśli zmienisz zdanie.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/i5nU8Lbv3Q558NRqKqrtvn6AP8PrVuMh4yaNKkqHvz0quwUIhmMfCH30UYQ9MWjQDDUgSq9MvuN.png)

**Zablokuj użytkownika**

Jeśli użytkownik wysyła Ci nieodpowiednią zawartość, możesz go zablokować. Nie będzie już mógł z Tobą wchodzić w interakcje. Zawartość zablokowanego użytkownika będzie dla Ciebie ukryta w aplikacji: nie zobaczysz jego postów na ścianie społeczności, jego pytań w sesjach, jego recenzji, a on nie będzie widoczny w networkingu. W gamifikacji pojawią się jako „zablokowany użytkownik".

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/n3MeHadhEQVw8H53cLc1l64Z3hUsHgBbLQXIjKoFWgbBTijTgBOKVXrahsKP3A1vkcBgaTLqtQg.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/TGtavMbNSXgW1gp05a9MDiqvorrmSnsK1dgIPjfNyDEaI3x8fpXv125qifvqsV7yN288Y2RGv8E.png)

Listę zablokowanych użytkowników można znaleźć w sekcji **Więcej -> Zablokowani użytkownicy**. Zablokowanych użytkowników można odblokować w dowolnym momencie.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/RHrrwbfI5mkWCB1WGHTfCW1NXhSN52ouII8JApaklZpCDisyhILa95SLC0FebF2Ql7CavUOWIpf.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/tV7l1Pb37Qq74tCcWyXUWn2p9X00pqeo9PlaQ5dhl527UjIpwRhZaADWWMU7WSX1aUHjjSBTA9J.png)

**Zgłoś użytkownika**

Możesz zgłosić użytkownika zespołowi administratorów. Po potwierdzeniu zgłoszenia użytkownik zostanie umieszczony w **stanie tylko do odczytu** i nie będzie już mógł tworzyć zawartości w aplikacji.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/hqM7kxCpA7xDJ3qgW3wn9IWGDzw7nB5GT95U1u9QmKE3JsNIGu1L03h2lbJB2XpuU2MiulZehKg.png)

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/mwsq5o4SzexgJlxly158AxvpVEc2BUx5HzCUsHL3hWcBKFzDXJ87GPBp57pUuCxxIVPGa39vSQ5.png)

Wybierz powód zgłoszenia i kliknij przycisk prześlij.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/mLb3vW5ogAN0wEzdYKBodi7xLjzRi3FZj4PpTvApd7wVtW4rITVDwpglHcexoeyGNlPdMNQBiLm.png)

Po przesłaniu raportu system zapyta, czy chcesz całkowicie zablokować użytkownika.

![](https://staticfiles.gleap.io/gattachments/JPg5I3GMUnVgrz4qbVy62P7lMHZ1zlKehoRnfxOnElVhEU7rd8G3kgNi6Tfj9GWuriGCJ4udO7D.png)

### **Opuszczenie sieci**

Jeśli nie chcesz już uczestniczyć w sieci, możesz ją opuścić, wykonując następujące kroki:

![](https://files.gleap.io/pf/gattachments/aCXGPSHSCELycNHaoadsy0cnzqYKGYeXZI88481Pow7rVtuuQJI6E9Jn9b2jEMFFAgVsdjQyNSy.png?v=1&k=a&s=api&e=1793664000&sig=byq3fDZXlzCoLYvgIxMEYYTuLwYaF0eK5SKYBkmUi2g)
